news
Image of Vuyk Engineering is lid van Rotterdam Port Promotion Council

Vuyk Engineering is lid van Rotterdam Port Promotion Council

De kracht van een gezamenlijke beursstand is groot

Last updated 2 years ago
Vuyk Engineering, gevestigd in Rotterdam is sinds kort lid van RPPC. Het bedrijf, waar ruim 90 medewerkers in dienst zijn, verwacht vooral veel van gezamenlijke beursbezoeken en de maandelijkse events.

2021 was een enerverend jaar voor Vuyk Engineering. Natuurlijk had ook dit bedrijf, dat in de huidige vorm in 1979 is opgericht door Egbert Dik Vuyk, te maken met de impact van corona. “Onze ingenieurs werken intensief samen, dat veranderde toch toen iedereen plotseling vanuit huis ging werken”, legt Floris Toetenel, Commercial Director bij Vuyk Engineering uit. “Daarnaast merk je ook dat grote projecten minder snel loskomen bij de opdrachtgevers.” Dit leidde overigens niet tot verkleining van het personeelsbestand; in tegendeel, onlangs werden weer twee specialisten aangenomen. “Dat is in de huidige krappe arbeidsmarkt een uitdaging,” vertelt Toetenel. “We hebben dan ook een groot aantal nationaliteiten binnen onze medewerkers.”

ON SITE SUPPORT
De ingenieurs begeleiden tijdens de bouw van schepen op de verschillende werven de lokale engineering teams. “Wat in eerste instantie bedacht is door onze klanten in samenspraak met onze engineers, wordt dan gemonitord tijdens de bouw. Hiermee zorgen we ervoor dat de ontwerp filosofie die met de klant is bedacht terugkomt in het daadwerkelijke schip of de equipment tool. Ons operationele engineering team komt ook regelmatig aan boord van de schepen tijdens bijvoorbeeld mobilisaties. Hiermee hebben we een gezonde afwisseling tussen de theorie en de praktijk.

NIEUWE AANDEELHOUDER
Naast de corona-epidemie was dit jaar ook sprake van een wisseling bij de grootaandeelhouder. Sinds maart valt het ingenieursbureau niet meer onder de vlag van Koninklijke IHC, maar stapte Koninklijke Doeksen in als grootaandeelhouder. “Dit was een spannende maar mooie periode voor ons, want we kunnen nu volledig onafhankelijk opereren. En naar de markt toe is het ook goed dat er geen band meer is met een scheepswerf.”

OFFSHORE WIND
Een van de acties die Toetenel in gang zette was het lidmaatschap van RPPC. “We zien onder de leden veel bedrijven waarvan we weten dat het goede partners of klanten van of voor ons kunnen zijn.” De aandacht die door RPPC wordt besteed aan offshore-wind past ook goed bij Vuyk Engineering, dat zeer actief is in deze sector.

Tot slot roemt de commercieel directeur de beursstands waarop meerdere leden zich kunnen presenteren. “Zowel tijdens Europort, Offshore Energy als vorige week in Kopenhagen, merk je dat de stand veel mensen trekt. Daar doen we in de toekomst graag aan mee.”

Toetenel geeft aan dat de onderneming niet aan veel gremia deelneemt, “maar als we instappen dan zijn we heel actief. Ik hoop dat de andere leden dat ook zijn.”

Artikel geschreven en geplaatst op: https://www.rppc.nl/vuyk-de-kracht-van-een-gezamenlijke-beursstand-is-groot 

Need to get in touch with the team?

We are all ears
VUYK engineering